Wat kunnen GZ psychologen in Amstelveen voor je doen?

Een GZ psycholoog gaat een aantal dingen voor je doen.

  • Ik stel de diagnose voor je – je kunt jouw verhaal doen – dat is voor veel mensen trouwens al heel fijn – en ik vertel je precies wat er aan de hand is. Ik geef je informatie over je klacht, leestips en handige links om eens na te lezen.
  • Ik vertel je wat jij er aan kunt doen – dat is voor iedereen anders, want zo herkenbaar als je klacht is, zo uniek ben jij. Je hebt jouw eigen vaardigheden en talenten. Sommige dingen liggen je nu eenmaal beter dan andere. Ik doe dan ook mijn best niet alleen je klacht, maar vooral ook jou heel goed te leren kennen.
  • Als we aan de slag gaan, merk je dat ik je begeleid – ik houd je een spiegel voor, geef je inzicht, help je verbanden en patronen te zien en als dat nodig is, te doorbreken. Het echte werk, dat doe jij. Je zult waarschijnlijk verrast zijn van jezelf. Als je zo geleefd wordt door een klacht, verlies je het overzicht in alle dingen die je kunt. Door samen met mij aan het werk te gaan ontdek je die weer. Je kunt het behandeltraject dan ook best zien als een ontdekkingsreis. Aan het einde van de behandeling merk je dat je gegroeid bent. En dat je klachten weg zijn (of dat je er mee kunt leven).

Wat ga ik doen?

Heel veel. Een behandeling is werk. Ik neem het roer niet over, ik neem je niets uit handen. Sterker nog, de motivatie en de inzet van de cliënt (van jou dus) heeft heel veel invloed op het succes van de behandeling.

Hoe kies je een GZ psycholoog?

Je bent hier, nu, op deze website. Dat wil zeggen dat je weet dat je erkent dat je een klacht hebt en inziet dat je hulp nodig hebt. Waar moet je op letten?

Bij psychologen moet je op drie dingen letten:
1. is de GZ psycholoog aangesloten bij een beroepsvereniging?
2. heeft de GZ psycholoog de benodigde ‘papieren’ en
3. past de GZ psycholoog bij jou?

Die eerste twee zijn makkelijk na te gaan. Heel praktisch, check op de website de opleidingen en kwalificaties en welke beroepsvereniging de GZ psycholoog heeft. Over het algemeen is bijvoorbeeld een NIP registratie bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) een goede graadmeter.

De derde is het belangrijkst en ook het lastigst. Door te doen wat je nu doet, een website napluizen, kom je veel te weten over de stijl van werken en de persoon. Dat is belangrijk, want je gaat samenwerken, dus dan moet je elkaar wel liggen. Kom je er zo niet uit, dan kun je in je omgeving navragen en ook je huisarts kan je goed op weg helpen.

Als je een goed gevoel hebt bij mij, aarzel dan niet een afspraak te maken, of eens te bellen of mailen. Je zit helemaal nergens aan vast.

Contact psycholoog Amstelveen

Heb je vragen over de mogelijkheden, of wil je graag vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze telefonisten beantwoorden graag al je vragen. Ze zijn zelf psycholoog of doen de opleiding tot psycholoog, zo kunnen ze je goed advies geven. Aan de hand van jouw klacht helpen ze jou aan de beste behandeling en een psycholoog die bij je past. Er kan gelijk een afspraak worden gemaakt, vaak is er geen wachtlijst. Bel ons op 020 – 26 10 455.