Relatietherapie in Amstelveen

Het mooiste en het moeilijkste

Een relatie hebben is het mooiste en moeilijkste dat er is. Op de mooiste momenten vervult de relatie en die ander je hele leven en geeft betekenis aan wie je bent en waarom je hier bent. Een leven gedeeld, samen, maatjes, vrienden en minnaars, vader en moeder. En dan. Ineens…

De eenzaamheid is erger met zijn twee

…en dan is het stil. Of is het oorlog. Je ontloopt elkaar. Je vermijdt bepaalde onderwerpen. En als jullie in gesprek komen lijkt het wel alsof elke keer hetzelfde riedeltje afgedraaid wordt. Het was ooit anders. Het was ooit zo mooi. Met zo veel liefde. Misschien is die liefde er nog, sporadisch. In stilte stellen jullie dezelfde vraag: hoe is het zo ver gekomen?

Je bent het waard, je geliefde ook

En jullie liefde ook. Want je kunt het je nog herinneren dat het anders was. Jullie liefde was toch niet zomaar iets, en nu nog niet, want je bent hier. Dus je wilt het er niet bij laten zitten. Je wilt het veranderen. Alleen hoe? Je bent radeloos.

Doe het niet alleen

Werk samen met een relatietherapeut aan jullie problemen. Niet alleen omdat jullie in cirkels draaien. Niet alleen omdat jullie soms een scheidsrechter nodig hebben. Maar een relatietherapeut kan jullie helpen de patronen te doorbreken, zodat jullie weer kunnen praten. Weer open staan voor elkaars gevoelens, emoties en wensen, zodat jullie weer kunnen groeien. Samen.

Herontdekking van jezelf

Als geliefden denk je dat je elkaar door en door kent; je kunt de ander lezen als een open boek. Niets is minder waar. In de reguliere therapie komen mensen er achter dat ze niet helemaal zijn wie ze dachten te zijn, in relatietherapie geldt dat dubbel.

Er komen onherroepelijk zaken naar boven waar jij, of je partner, van schrikt. Relatietherapie is wat dat betreft echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Emotionally Focused Couple Therapy

Ik maak als relatietherapeut veel gebruik van EFT. Deze afkorting staat voor Emotionally Focused Couple Therapy. Dat is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek, ontwikkeld door Sue Johnson om geliefden te leren zich weer veilig en verbonden bij elkaar te voelen.

Vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land.

Contact psycholoog Amstelveen

Heb je vragen over de mogelijkheden, of wil je graag vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze telefonisten beantwoorden graag al je vragen. Ze zijn zelf psycholoog of doen de opleiding tot psycholoog, zo kunnen ze je goed advies geven. Aan de hand van jouw klacht helpen ze jou aan de beste behandeling en een psycholoog die bij je past. Er kan gelijk een afspraak worden gemaakt, vaak is er geen wachtlijst. Bel ons op 020 – 26 10 455.