Therapie in Amstelveen met psycholoog Amstelveen

Een belangrijk onderdeel van het succes van de behandeling ligt niet besloten in jou en ook niet in mij maar in onze samenwerking. Of het ‘klikt’. Ik doe mijn best je op je gemak te stellen, de praktijk is aan huis, dus je zit in een vriendelijke omgeving. Op die manier kun je, in een veilige omgeving, precies vertellen wat er op je hart ligt.

Meteen aan het werk

Dat eerste gesprek is vooral bedoeld om elkaar te leren kennen en voor mij om te bepalen welke thema’s er bij jou spelen en wat we er mogelijk aan kunnen doen. Ik ben doorgaans vrij voorzichtig met het onmiddellijk stellen van een diagnose.

Meestal liggen de zaken toch wat ingewikkelder dan op het eerste oog blijkt. Dat wil niet zeggen dat we niet meteen wat kunnen doen. Als jij er na de eerste sessie ook van overtuigd bent met mij verder te willen, zet ik je aan het werk. Met een eerste kleine opdracht. Iets dat je kunt doen. Iets waarmee je jezelf waarschijnlijk verrast.

Cognitieve gedragstherapie

Negen van de tien problemen of klachten hebben jaren de tijd gehad om zich te ontwikkelen en verankeren in jouw leven. Het is onrealistisch om te denken dat je dat met twee, drie afspraken verandert. Daarbij is het niet makkelijk om te veranderen. Gewoonten, gedrag, gevoelens, reacties, ze zitten er diep ingesleten. En je kunt niet meteen naar bovenaan de trap springen. Maar we kunnen wel samen de eerste tree vinden.

Onderzoeken hoe het voelt

Als we die eerste stap te pakken hebben, heb je meteen al heel veel om mee aan de slag te gaan. Niet alleen kun je de stap in de praktijk brengen, maar je kunt ook onderzoeken hoe het voelt. Goed opletten wat er gebeurt, wat er plezierig is, of goed kijken of het wel zo zwaar is als je dacht.

In die eerste kleine stap zit de kiem naar grotere stappen. Mijn vraag luidt je te richten naar de opmerkingen in de marge.

Begrijpen wat het met je doet

Voor de meeste mensen in de psyche, je innerlijk, moeilijk te bevatten. Een beetje abracadabra en ook een beetje vaag. Maar dat is het allerminst. Ook over jouw klacht is waarschijnlijk al veel gestudeerd, zijn veel therapieën ontwikkelt en is veel kennis opgebouwd. Ik ben waarschijnlijk wel bekend met je klacht en de staat van onderzoek. Een deel van mijn werk is jou die kennis bij te brengen. Zodat je snapt wat er met je gebeurt in bepaalde situaties.

GZ Psycholoog Amstelveen – zorgvuldig en betrokken

In de behandeling houd ik oog voor mogelijke andere oorzaken dan alleen innerlijke. Niet alle gevoelens en gedrag heeft perse te maken met je psyche. Zorgvuldigheid, betrokkenheid en goed de vinger aan de pols houden tijdens de behandeling zijn wezenlijke onderdelen van het proces.

Bekijk hier de therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij GZ Psycholoog Amstelveen. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Bekijk één van de volgende links:

Wat ik voor jou kan doen…

Contact psycholoog Amstelveen

Heb je vragen over de mogelijkheden, of wil je graag vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze telefonisten beantwoorden graag al je vragen. Ze zijn zelf psycholoog of doen de opleiding tot psycholoog, zo kunnen ze je goed advies geven. Aan de hand van jouw klacht helpen ze jou aan de beste behandeling en een psycholoog die bij je past. Er kan gelijk een afspraak worden gemaakt, vaak is er geen wachtlijst. Bel ons op 020 – 26 10 455.