Traumaverwerking met Psycholoog Amstelveen

Je hebt iets meegemaakt. Daar begint het mee. Een heftige ervaring zoals een ongeluk meemaken of slachtoffer worden van een misdrijf. Je probeert het een plek te geven, zoekt afleiding en na een tijdje lijkt het alsof er nooit iets gebeurd is. Tenminste, dat denk je…

Maar opeens, onaangekondigd, breekt het weer in alle hevigheid door. Je kunt het niet meer loslaten, je speelt de gebeurtenis continu af in je hoofd. Je krijgt nachtmerries, het trauma stuurt je leven. En het is vreselijk. Je wordt er radeloos van. Want je hebt het gevoel dat dit nooit meer ophoudt.

Traumaverwerking

Bij traumaverwerking gaan we opnieuw aan de slag met wat er gebeurd is. Je leert het in de ogen te kijken en een plek te geven. Je leert de gevoelens die erbij horen aan te gaan. Dat is in eerste instantie heel confronterend en ook echt wel even zwaar. Maar, we doen het samen en je zult merken dat je, door het nu nog één keer goed aan te gaan, snel verder kunt. Want na die eerste heftige sessies werken we weg van het trauma. Je komt stukje bij beetje weer bij jezelf.

Herbeleven in de therapie

Moet dat herbeleven echt? Er is tot nu toe geen enkele therapie die werkt zonder herbeleving. Dat komt doordat de herinnering zich heeft ‘verstopt’ in je onderbewustzijn. Vandaar ook dat je er misschien even geen last van had. Maar van daaruit kan het dus altijd de kop opsteken. We moeten die herinnering dus als het ware verplaatsen van die onbewuste plek, naar een bewuste. Dat zijn die soms zware sessies in het begin.

Daarna merk je dat we er snel van weg gaan. We werken er mee, we werken er aan, we zoeken specifieke gevoelens nog eens op, maar je gaat niet meer die directe en volledige confrontatie aan. Dat is niet meer nodig namelijk.

Hulp bij trauma (Posttraumatische Stressstoornis, PTSS)

Loop er niet te lang mee alleen. Veel mensen die moeilijk uit een slecht verwerkt trauma komen, trekken pas laat aan de bel. Je wilt het gevecht in je hoofd en in je gevoel het liefst uitzetten, misschien ben je bang dat als je er over gaat praten je het alleen maar erger maakt. Dat kan heel hardnekkig zijn.

Ook online therapie kan helpen

Trauma kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kun helemaal in je eigen tijd en tempo doen.

Contact psycholoog Amstelveen

Heb je vragen over de mogelijkheden, of wil je graag vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze telefonisten beantwoorden graag al je vragen. Ze zijn zelf psycholoog of doen de opleiding tot psycholoog, zo kunnen ze je goed advies geven. Aan de hand van jouw klacht helpen ze jou aan de beste behandeling en een psycholoog die bij je past. Er kan gelijk een afspraak worden gemaakt, vaak is er geen wachtlijst. Bel ons op 020 – 26 10 455.